طراحی یک نمای مدرن و به طور کلی یک ویلای مدرن شاید در نگاه اول ساده به نظر برسد اما ایجاد هماهنگی و تنوع در عین سادگی و خلوص که از ویژگی‌ نماهای مدرن به حساب می‌آید، بسیار دشوار است و به صبر و مهارت بسیاری نیاز دارد.

در مطلبی که پیش‌تر منتشر کردیم در رابطه با چگونگی طراحی یک ویلای مدرن مطالبی نوشتیم در این مطلب راستا ضمن تکمیل مطالب قبلی به طور خاص به روش طراحی یک نمای مدرن می‌پردازیم و اصول مهم آن را مرور خواهیم کرد.

هرچند که در اقلیم‌ها و شرایط مختلف نماها و طرح‌ها متفاوت خواهند بود اما اصولی در طراحی نمای مدرن وجود دارند که تقریبا در همه جا می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.


1- طراحی بازشوها


از مهم‌ترین بخش‌های بنا که البته به چگونگی پلان بستگی دارد، محل قرارگیری بازشوها است. در طراحی نمای مدرن شفافیت بسیار مهم است و به همین دلیل پنجره‌ها نقش بسیار مهمی در نما دارند.

در واقع یکی از تفاوت‌های اصلی طراحی نمای مدرن با نمای سنتی یا کلاسیک اندازه و تعداد پنجره‌ها است.

در خانه‌های سنتی یا کلاسیک پنجره‌ها کوچک بوده و سطح بسیار کمی را اشغال می‌کردند اما در خانه‌های مدرن شاهد پنجره‌های وسیع و بزرگ و حتی دیوارهایی که پنجره‌های سرتاسری دارند هستیم.

طراحی نمای مدرن


2- تزیینات اندک


در طراحی نمای مدرن بهتر است تا حد امکان از تزیینات و پیچیدگی پرهیز کنید و از خطوط ساده و قابل درک استفاده نمایید.

این در حالی است که در نماهای سنتی شاهد تزیینات پرکار و پیچیدگی‌های بسیار هستیم.

در طراحی نمای مدرن گرایش بیشتر به سمت خطوط و الگوهای مینیمال است و دیوارها و سقف‌ها معمولا صاف و یکدست با حداقل تزیینات هستند.

در صورت استفاده از الگوهای تکرار شونده نیز بهتر است از الگوهای پر نقش و نگار و نقوش سنتی پرهیز کرد و در عوض تا حد امکان از الگوهای انتزاعی استفاده کرد.

نمای مدرن

3- انتخاب متریال


در طراحی نمای مدرن انتخاب متریال و مصالح از آن جهت اهمیت دارد که باید به گونه‌ای انتخاب شوند که حس سادگی فضا را خدشه دار نکنند.

در واقع مهم نیست که از چه متریالی استفاده می‌کنید، می‌توانید از بتن، چوب، آجر یا هر متریال دیگری استفاده کنید اما در زمان انتخاب باید به یاد داشته باشید که خطوط صاف و همچنین بافت‌ها و طرح‌های ساده بهترین انتخاب‌ها در طراحی‌ نمای مدرن به حساب می‌آیند.

استفاده از چند متریال در کنار یکدیگر در نماهای مدرن استفاده می‌شود اما در ترکیب‌ها باید به تناسب متریال‌ها بسیار دقت کنید، حتی می‌توانید یک بخش از نمای مدرن را با استفاده از متریال برجسته‌تر کنید.

سطوح شلوغ و استفاده از تعداد زیادی متریال متفاوت جایی در طراحی نمای مدرن ندارند.

نمای مدرن

4- رنگ‌های مناسب


رنگ‌هایی که در طراحی نمای مدرن و به طور کلی در ساختمان‌های مدرن استفاده می‌شوند معمولا از پالت‌ها و ترکیب‌های رنگی خنثی هستند. رنگ‌هایی مانند کرم، قهوه‌ای، خاکستری یا بژ انتخاب‌های مناسبی هستند.

سعی کنید از رنگ‌های سبک استفاده کنید و برای جلوگیری از یکنواختی اندکی رنگ‌ غنی مانند بنفش یا آلبالویی نیز به آن‌ها بیفزایید. برای گرفتن ایده‌های بیشتر از تصاویر زیر کمک بگیرید.


5- طراحی سقف‌ها


در ساختمان‌های مدرن سقف‌ها معمولا ساده و قابل درک هستند. سقف‌ها می‌توانند صاف یا شیب‌دار باشند اما سقف‌های منحنی یا گنبددار و همچنین سقف‌های ترکیبی و پیچیده در طراحی‌های مدرن کمتر دیده می‌شوند.

طراحی نمای مدرن