دلایل زیادی وجود دارند که ممکن است شما را به فکر ایجاد تغییراتی در پلان منزلتان انداخته باشند. ممکن است خانواده‌تان بزرگ‌تر شده باشد، به فضای بیشتری برای افزودن یک اتاق کار خانگی نیاز داشته باشید یا صرفاً از پلان مسکونی فعلی خسته شده و تمایل به ایجاد تغییراتی در پلان منزلتان اعمال داشته باشید. 

هر دلیلی که برای تغییر پلان مسکونی خود دارید این مطلب راستا را از دست ندهید. در این مطلب به تعدادی از روش‌هایی می‌پردازیم که می‌توان با استفاده از آن‌ها پلان مسکونی موجود را تغییر داد. با ما همراه باشید.


۱- سوییت کوچکی روی پشت بام بسازید.

اگر صاحب خانه‌ای ویلایی هستید و به فضای بیشتری برای زندگی نیاز دارید، ساختن یک اتاق یا سوییت کوچک در بالاترین بخش منزلتان می‌تواند راه حل خوبی باشد. اگر سقف منزلتان شیب دار است می‌توانید بخش زیرشیروانی را بازسازی کرده و از آن به عنوان فضای اضافه‌ای که نیاز دارید استفاده کنید.

از مزیت‌های این روش ایجاد تغییر پلان مسکونی این است که شما می‌توانید با توجه به نیازتان در رابطه با متراژ سوییت تصمیم بگیرید.

در نظر داشته باشید که اگر در تغییر پلان مسکونی تصمیم به ساخت و ساز و افزودن بخشی به منزلتان گرفته‌اید یا قصد دارید بخشی را بازسازی و قابل استفاده نمایید باید هزینه به نسبت بالایی بپردازید, همچنین برای ایجاد چنین تغییری نیاز به اخذ مجوزهایی از شهرداری می‌باشد.
پلان مسکونی


۲- تبدیل یک اتاق به دو اتاق.

اگر مشکل کمبود فضای مورد نیازتان با افزودن یک اتاق حل می‌شود می‌توانید اتاق بزرگ‌تر منزلتان را به دو اتاق تبدیل کنید و با این کار برای کودکانتان که از داشتن اتاق مشترک خسته شده‌اند اتاق‌های مجزا بسازید یا حتی فضای مطالعه و خوابشان را تفکیک کنید.


برای ایجاد چنین تغییری در پلان مسکونی دو راه حل کلی وجود دارد:

 الف) استفاده از یک پارتیشن و جداکننده موقت: این روش برای تقسیم یک فضای بزرگ بسیار مناسب است، چرا که در صورت نیاز می‌توانید به راحتی پارتیشن را برداشته و دوباره یک فضای بزرگ داشته باشید.
امروزه انواع پارتیشن‌ها با طرح‌ها و رنگ‌های مختلف وجود دارند و دامنه وسیعی از انتخاب‌ها را پیش پای شما می‌گذارند.


ب) ساخت یک دیوار دائمی: این دیوار مشابه سایر دیوارهای داخلی و با استفاده از آجر ساخته می‌شود. در پایان کار می‌توانید روی دیوار را از هر طرف مطابق سلیقه استفاده کنندگان رنگ یا کاغذ دیواری کنید.
در این مورد توجه داشته باشید که هر دو طرف دیوار باید پریز و کلید برق داشته باشد، بهتر است در این زمینه از یک مهندس برق کمک بگیرید.

۳- پلان مسکونی باز.

در سال‌های گذشته پلان مسکونی رایج و مورد قبول عامه مردم پلان‌هایی با تعداد زیادی اتاق کوچک و مجزا بود اما امروزه پلان‌های مسکونی باز که در آن‌ها یک فضای بزرگ بدون دیوار، به عنوان فضای اصلی وجود دارد و فضاهای دیگر به آن متصل هستند محبوبیت بسیاری دارند.
پلان مسکونی باز مزایای بسیاری دارد، از جمله بهره مندی از نور طبیعی مناسب، بزرگ‌تر به نظر رسیدن فضا و همچنین امکان حضور افراد بیشتری در کنار یکدیگر وجود دارد.
اگر منزل شما از ساختمان‌های پیش از مدرن است، می‌توانید با برداشتن تعدادی از دیوارها آن را به یک پلان باز تبدیل کنید. 
در زمینه انتخاب دیوارهایی که قصد تخریب آن‌ها را داریدحتماً با یک معمار یا مهندس عمران مشورت کنید زیرا برخی از دیوارها باربر بوده و با تخریبآن‌ها منزلتان آسیب خواهد دید.

۴- افزودن یک سرویس بهداشتی.

یکی دیگر از تغییراتی که می‌تواند به بهتر شدن پلان مسکونی و همچنین ایجاد آسایش بیشتر کمک کند ساخت یک سرویس بهداشتی اضافی است.
 این تغییر به نسبت کوچک می‌تواند برای خانواده‌های پر جمعیت اهمیت بسیاری داشته باشد. 
افزودن یک سرویس بهداشتی لزوماً نیاز به ساخت و ساز ندارد و شما می‌توانید یک کمد دیواری یا یک انباری کوچک را به یک سرویس بهداشتی تبدیل کنید.
برای انجام این کار حتما به محل قرارگیری داکت ها (محل عبور لوله‌های تاسیسات) و همچنین امکان لوله کشی به بخش مورد نظرتان توجه کنید.