امروزه بیشتر ساختمان‌ها و به خصوص آپارتمان‌ها با پلان باز طراحی و اجرا می‌شوند. اما پلان باز در کنار مزایایی مانند ظاهر مدرن و اجتماعی‌تر شدن افراد معایبی نیز دارد. 
در مطلب امروز راستا به برخی از معایب پلان باز می‌پردازیم که در طی بازسازی ساختمان خود می‌توانید آن‌ها را رفع کرده و پلان بهتری داشته باشید. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

۱- مشکل نبود حریم در ساختمان‌های با پلان باز

در پلان‌های باز معمولاً فضای نشیمن، پذیرایی، غذاخوری و آشپزخانه به صورت پیوسته طراحی می‌شود و دیوار جداکننده‌ای در این فضاها وجود ندارد. این موضوع می‌تواند به دلیل عدم تفکیک فضایی و نبود حریم مناسب مشکلاتی به وجود آورد. 
بازسازی ساختمان


برای رفع این مسئله در حین بازسازی ساختمان می‌توانید اقداماتی انجام دهید. اولین روشی که برای حل مشکل حریم فضایی می‌توانید استفاده کنید ایجاد تغییرات اساسی در پلان است. 

از آنجایی که بیشتر پلان‌های باز به صورت مستطیل طراحی می‌شوند می‌توانید با تغییر پلان و تبدیل آن به یک فضای L شکل یا T شکل و ایجاد یک بخش نیمه خصوصی تا حدی مسئله حریم را حل نمایید.
توجه داشته باشید که پیش از ایجاد هر تغییری در پلان و تخریب دیوارهای داخلی حتماً با یک مهندس سازه یا یک معمار مشورت نمایید.
روش دیگری که برای رفع مشکل حریم پلان‌های باز در حین بازسازی ساختمان می‌توانید استفاده کنید، ایجاد اختلاف ارتفاع است، فضاهای با سقف کوتاه‌تر دنج‌تر و خودمانی‌تر هستند بنابراین با ایجاد اندکی اختلاف ارتفاع می‌توانید فضاها را تفکیک کرده و نشیمن یا ناهارخوری خصوصی‌تری ایجاد کنید.
بازسازی ساختمان


۲- به هم ریختگی و نامرتب بودن فضاها

با وجود اینکه در خانه یا آپارتمانی با پلان باز به سادگی می‌توان کف را تمیز کرد اما به هم ریختگی کوچکی در یک بخش می‌تواند باعث شود که کل خانه نامرتب به نظر برسد.
برای رفع این مشکل در هنگام بازسازی ساختمان می‌توانید تعدادی کمد و قفسه دیواری در بخش‌های مختلف منزلتان نصب نمایید. با این کار فضای کافی برای وسایلتان خواهید داشت و منزلتان همیشه مرتب خواهد بود.



۳- حفظ هماهنگی و یکپارچگی فضاهای داخلی

خانه‌ها و آپارتمان‌های با پلان باز از طرفی با مشکل حریم بندی و بخش بندی درست و از طرف دیگر با مسئله هماهنگی بین بخش‌های مختلف مواجه هستند. در رابطه با بخش بندی مناسب در قسمت اول این مطلب توضیحاتی داده شد، در تکمیل آنمی‌توان گفت که در حین بازسازی ساختمان با افزودن درهای کشویی، پارتیشن‌های مناسب و یا استفاده از چند نوع کفپوش می‌توانید فضاها را به خوبی تفکیک کنید.

از طرف دیگر مهم است که در زمان بازسازی ساختمان خود به حفظ یکپارچگی و هماهنگی فضاهای داخلی توجه داشته باشید.

برای این کار سعی کنید که از رنگ‌های مکمل و مناسب استفاده کنید. همچنین ابعاد مبلمان و وسایل را متناسب با فضا انتخاب کرده و سبک طراحی مشخصی را دنبال نمایید یا از ترکیب چند سبک مختلف که با هم تناسب دارند، بهره گیرید.