امروزه با افزایش مشغله‌ها و درگیری‌های شغلی، زمان کمی برای ورزش و فعالیت بدنی باقی می‌ماند و اکثر افراد ورزش و تمرینات بدنی را به عنوان اولویت در زندگی خود قرار نمی‌دهند.

اگر شما هم زمان کافی برای رفتن به باشگاه در اختیار ندارید می‌توانید با طراحی باشگاه ورزشی خانگی هر زمان که مایل بودید به فعالیت بدنی بپردازید.

طراحی باشگاه ورزشی خانگی به شما این امکان را می‌دهد که در آرامش منزلتان ورزش کنید و در زمان رفت و آمدتان نیز صرفه جویی خواهد شد.

در ادامه این مطلب راستا مواردی که در طراحی باشگاه ورزشی خانگی باید مورد توجه قرار گیرند را مشاهده خواهید کرد.


فضای مورد نیاز را محاسبه کنید.


اولین و مهم‌ترین نکته در طراحی باشگاه ورزشی خانگی توجه به مساحت مورد نیاز است.

برای این کار لازم نیست که حتما بازسازی و تغییرات گسترده‌ای در منزلتان انجام دهید.

اگر زیرزمین بلااستفاده‌ای دارید یا یک اتاق اضافه در منزلتان وجود دارد می‌توانید از همین فضاها برای طراحی باشگاه خانگی خود استفاده کنید. حتی می‌توانید بخشی از فضای گاراژ منزلتان را به طراحی باشگاه خانگی اختصاص دهید.

مساحت هر فضایی که قرار است به عنوان باشگاه مورد استفاده قرار گیرد باید محاسبه شود و با توجه به متراژ موجود تعداد وسایل و دستگاه‌های ورزشی مشخص گردد.

طراحی باشگاه


پوشش کف و میزان بار وارده را مورد توجه قرار دهید.


یکی از مهم‌ترین نکات در طراحی باشگاه خانگی و به طور کلی در طراحی باشگاه‌های ورزشی محاسبه میزان بار وارده بر کف می‌باشد.

در این مورد حتما با یک مهندس سازه مشورت نمایید و حداکثر وزنی که ساختمان منزلتان می‌تواند تحمل نماید را محاسبه کنید. همچنین محل قرار گیری وسایل ورزشی را نیز با مشورت مهندس سازه یا معمار تعیین نمایید.

نکته دیگری که در رابطه با کف باشگاه اهمیت دارد استفاده از تشک‌های مخصوص در زیر لوازم و دستگاه‌های ورزشی است. این تشک‌ها وزن وارد شده به کف را تا حدی کنترل می‌کنند و همچنین به عنوان عایق صدا نیز مفید خواهند بود.

طراحی باشگاه


چینش وسایل و دستگاه‌های ورزشی


پس از محاسبه تعداد وسایل و انتخاب دستگاه‌های مورد نیاز به مقدار فضایی که باید در اطراف هر دستگاه وجود داشته باشد نیز توجه کنید.

به عنوان مثال در قسمت پشت تردمیل باید در حدود 2 متر و از هر طرف حدود ۵۰ سانتی متر فضای خالی در نظر گرفته شود. علاوه بر این امکان رفت و آمد و سیرکولاسیون فضا را نیز مورد توجه قرار دهید.

در هنگام خرید وسایل به کاربردی بودن آن‌ها توجه کنید. سعی کنید وسایل با تعداد کمتر اما با کیفیت و کارایی بهتر را خریداری نمایید.




به تغییرات منزلتان از پیش بیندیشید.


اضافه کردن فضاهای غیر معمول به منزلتان قطعا باعث ایجاد تغییراتی در محیط داخلی خواهد شد. طراحی باشگاه خانگی نیز یکی از این فضاهای غیر معمول است که می‌تواند بر کیفیت و همچنین مساحت سایر فضاها تاثیر بگذارد.

بهتر است پیش از شروع تغییرات یک مدل سه بعدی از منزلتان تهیه کنید و تمام جوانب آن را در نظر بگیرید. تغییر مساحت فضاها، محل قرارگیری باشگاه و همچنین اضافه شدن دیوار یا درها از جمله این تغییرات هستند که باید به دقت بررسی و تحلیل شوند.