چه قصد ساخت یک ویلای جدید و طراحی محوطه آن را داشته باشید و چه قصد بازسازی و تغییر ویلای ساخته شدهتان را داشته باشید مراحلی که در ادامه خواهید خواند به شما کمک خواهند کرد که در طراحی محوطه ویلا بهتر و راحتتر پیش بروید.
۱- نیازها را شناسایی کنید.
در اولین مرحله طراحی محوطه ویلا باید فهرست دقیقی از نیازها و خواستههای خود وخانوادهتان تهیه کنید. این فهرست میتواند شامل تمام مواردی باشد که شما و خانوادهتان در محوطه ویلا انجام خواهید داد، مواردی مانند: زمین بازی بچهها، باغچه سبزیجات، زمین بسکتبال، آلاچیق، استخر و هر فعالیت دیگری که قصد دارید در طراحی محوطه ویلا در نظر بگیرید.
پس از تهیه فهرستی از نیازها و خواستهها مساحت لازم برای هر کدام را محاسبه کرده و مجموع مساحتها را با مساحت کل محوطه مقایسه کنید و مطمئن شوید که برای تمام فعالیتها فضای کافی در اختیار دارید، سپس سعی کنید فعالیتها را اولویت بندی کرده و به مساحتهای منطقی و درستی از هر کدام برسید. در نهایت هر بخش را روی محوطه جاگذاری کرده و محل قرارگیری حدودی هر یک را مشخص کنید.

۲- جهت تابش و وزش را لحاظ کنید.
در طراحی محوطه ویلا باید به جهت تابش و وزش در طول روز و همچنین ماههای مختلف سال توجه کنید.
با توجه به اقلیم و منطقه قرارگیری جهت تابش آفتاب و وزش باد میتواند تغییر کند. در نظر نگرفتن شرایط اقلیمی در طراحی محوطه ویلا از اشتباهاتی است که انجام آنها میتواند سبب ناکارآمدی و غیر قابل استفاده شدن فضاها شود. به عنوان مثال در صورت جاگذاری آلاچیق در مسیر باد غالب منطقه، آتش شومینه شما در طول زمستان به سختی روشن خواهد ماند.
۳- نقطه کانونی بسازید.
پیشتر در رابطه با اهمیت نقطه کانونی در دکوراسیون داخلی مطالبی در راستا منتشر شده است اما شاید جالب باشد بدانید که نقطه کانونی در طراحی محوطه نیز استفاده میشود و از موارد مهم به شمار میآید. نقطه کانونی هر عنصری است که در بدو ورود توجهات را به خود جلب میکند.
نقطه کانونی در طراحی محوطه ویلا میتواند یک مجسمه، یک درخت با گل خاص و کمیاب یا یک آبنمای زیبا باشد.

۴- به مقیاس و هماهنگی بین عناصر توجه کنید.
توجه به مقیاسها و اندازهها و چگونگی قرارگیری عناصر مختلف در کنار یکدیگر محوطه ویلا را هماهنگ و متعادل خواهد کرد. سعی کنید از مقیاسهای مختلف به اندازه نیاز و در جای درست استفاده کنید.
برای ایجاد تعادل و هماهنگی بیشتر در این مورد میتوانید برخی از عناصر، گیاهان و رنگها را در بخشهای مختلف محوطه ویلا تکرار کنید.
۵- قدم به قدم به پیش روید.
انتظار نداشته باشید که تمام برنامهها و طرحهایتان با هم به پیش رفته و به پایان برسند. برای انجام کارها زمانبندی کنید و یکی یکی آنها را انجام دهید، در طول انجام طرحهای مورد نظرتان در محوطه ویلا قدم بزنید, از نزدیک تمام عناصر وهمنشینی آنها را بررسی کنید و در صورت نیاز تغییراتی در طرح ایجاد کنید.
در تمام مراحل با سرعت مناسب به پیش روید و به هماهنگی عناصر در هر مرحله توجه کنید.
۶- جزییات را از یاد نبرید.
شاید مقیاس بزرگتر طراحی محوطه ویلا به نسبت طراحی داخلی باعث شود که جزییات کمرنگ شده و بی اهمیت به نظر برسند اما در طراحی محوطه ویلا توجه به جزییاتی مانند ترکیب رنگی کف سازی یا انواع نورپردازی و چراغهای به کار رفته در طراحی محوطه ویلا به اندازه عناصر دیگر مهم و تاثیرگذار است و در چگونه به نظر رسیدن تصویر کلی نقش دارند.
