یه رگی نمای پاسیو
مقطع سنگکاری پاسیو
اجرای نمای پاسیو
اجرای نمای پاسیو
اجرای نمای پاسیو
اجرای نمای پاسیو
اجرای نمای پاسیو
اجرای نمای پاسیو
اجرای نمای پاسیو
اجرای نمای پاسیو
طراحی نما ساختمان اداری پسیان:
طراحی نما ساختمان اداری پسیان به صورت کلاسیک انجام شده است. لازم به توضیح است که طراحی نما این پروژه در ابتدای کار انجام شده بود. دفتر راستا در مرحله تیغه چینی وارد این پروژه شده است و با تایید پیشنهاد دفتر راستا مبنی بر طراحی مجدد نما، طراحی نما نهایتا توسط دفتر راستا صورت گرفت.
از عوامل تاثیر گذار بر چگونگی طراحی نما این پروژه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کاربری اداری ساختمان:
اداری بودن ساختمان مورد نظر محدودیت هایی از لحاظ عدم استفاده از المان های با جزئیات زیاد و منبت کاری شده بر سر راه ما گذاشته بود. پر واضح است که طراحی نمای کلاسیک برای ساختمان های اداری می بایست با یک ریتم آرام و بدون استفاده از جزئیات ریز انجام شود.
- وجود شکست های پلان به دلیل قناص بودن ملک:
وجود دو شکست در پلان به دلیل ایجاد سطح اشغال بیشتر، باعث شد تا نکته مثبتی در طراحی نما شود و با طراحی مقطعی قوی برای باند های افقی، موقعیت مناسبی برای بهره بردن از نبش کردن باندها به وجود آید و در نتیجه آن را به یکی از شاخصه های بصری نما تبدیل کند.
- عقب نشینی همسایه ها نسبت به ساختمان:
عقب نشینی همسایه های هر دو طرف ساختمان، غرب ساختمان به دلیل مجاورت با پست برق و شرق ساختمان به دلیل عقب بودن سطح اشغال ساختمان در حال ساخت، باعث شده تا طراحی نما در سه بعد انجام شود و یکی از مهم ترین شاخصه های طراحی نما ساختمان پسیان، دید بصری ساختمان در جهت عبور و مرور خیابان پسیان و هم جهت مخالف آن باشد.
روند طراحی نما در پروژه طراحی نما ساختمان اداری پسیان:
همانطور که در بخش عوامل تاثیر گذار بر چگونگی طراحی نما در این پروژه توضیح داده شد؛ وجود شکست های پلان باعث شد تا با طراحی مقاطع ضخیم در باند های افقی، تقسیم بندی های افقی موثری را در طراحی نما به وجود آوریم.
تقسیم بندی های افقی در طراحی نما این پروژه به این صورت بوده است که نما را به طبقات اول و دوم، دوم و سوم و چهارم، پنجم و بام تقسیم کرده است. طبقات همکف و اول نیز به وسیله یک کتیبه از هم جدا شده اند. تصویر زیر تقسیم بندی افقی در طراحی نما پروژه اداری پسیان را نشان می دهد.
همانطور که در تصویر زیر مشخص است؛ جزئیات باند های افقی در طراحی نما این پروژه، حجیم در نظر گرفته شده است. بیشتر قسمت های باند به صورت شمش طراحی شده که ترکیب آن با سنگ 2 سانتی، حجم سازی مناسبی را ایجاد کرده است. در طراحی نما پروژه پسیان، دو تیپ باند در نظر گرفته شده است. باند روی طبقه اول اداری که به وسیله دندون موشی کمی پرکارتر و باندهای طبقات 4 و 5 بدون دندون موشی که کمی کم کار تر به نظر می رسند.
در تصاویر زیر مقطع باند های در نظر گرفته شده در طراحی نما پسیان رو مشاهده می کنید که در ادامه جزئیات اجرایی نیز توضیح داده خواهد شد.
جزئیات باند اول
جزئیات باند 4 و 5
در تقسیم بندی عمودی در طراحی نما این پروژه، سطح نما به سه قسمت تقسیم شده است. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، با استفاده از چهار ستون، سطح نما به سه قسمت اصلی تقسیم شده است. نکته مثبت در طراحی نما این پروژه، این مسئله است که وجود شکست های روی نما، باعث جلوگیری از دیده شدن عدم تقارن در نما شده است.
در تصویر زیر به وضوح مشخص است که در طراحی مقطع ستون بیشتر از سنگ 2 سانتی استفاده شده است. با پس و پیش کردن سنگ ها در مقطع، تکنیک سایه به خوبی اجرا شده شده است. همچنین در طراحی مقطع ستون در طراحی نما این پروژه، از نبش به جای فارسی بر استفاده شده است. برای تنوع در کار و جلوگیری از باکس بودن بیش از حد نبش ها، از شمش با مقطع دایره مقعر نیز استفاده شده است.
ادامه این مقاله در دست تهیه می باشد و در اسرع وقت به روز رسانی می شود.